tiistai 1. kesäkuuta 2021

Tule mukaan Tikkurilan osaston toimintaan!

Ystävätoiminnan syysretki 2018 Kultarantaan. Kuva: Sanna Qwick.

Tikkurilan osaston monipuolista toimintaa esiteltiin uusien vapaaehtoisien tapaamisessa. Monenlaisia vapaaehtoistehtäviä onkin tarjolla, varsinkin jos syksyllä päästään takaisin normaalitoimintaan. Seuraavassa lyhyt esittely osaston toiminnasta.  

Ystävätoiminta välittää vapaaehtoisia ystäviä toisen ihmisen läsnäoloa kaipaaville. Toimintaan voi osallistua joko työskentelemällä ystävävälityksessä tai ilmoittautumalla sen kautta ystäväksi itse. Kesäkuussa järjestetään ystävätoiminnan etäkurssi, joten mukaan ehtii vielä tulla ennen kesälomia. Kurssi löytyy Punaisen Ristin Oma –palvelusta. Tikkurilan osaston ystävätoimintaa koordinoi Irma Laine, jonka tavoittaa sähköpostilla (irma.sprtikkurila@gmail.com) ja puhelimella (040 764 9247). Voit myös soittaa ystävävälitykseen päivystysaikana, maanantaisin klo 14.30 - 17.00, puh. 043 826 9999. 


Ystävävälitys aukeaa kesätauon jälleen maanantaina 23. elokuuta.


Kuva: Susanna Kekkonen


LäksyHelppi on läksykerho, jossa lapsia, nuoria ja aikuisopiskelijoita autetaan läksyjen tekemisessä.  Ohjaajilla  ei tarvitse olla  opetusalan kokemusta, tärkeintä on kannustava ja motivoiva asenne. Jos toiminta kiinnostaa sinua, ota yhteyttä Aulikki Tertsuseen sähköpostilla (aulikkit@hotmail.com) tai soita numeroon 040-7096220. Syksyllä myös Läksyhelppi -toimintaan järjestetään koulutusta. 


Ensiapuryhmän toimintaan voi osallistua, vaikka ei olisi käynyt vielä ensiapukursseja. Ryhmässä harjoitellaan perusensiapua ja järjestetään myös teorialuentoja. Kokoontumiset ovat parittomien viikkojen maanantai-iltaisin.  Voit tulla myös mukaan vapaaehtoisen pelastuspalvelun (vapepa) toimintaan.  Vapepalaiset ovat mukana esimerkiksi kadonneen ihmisen etsinnöissä, antavat henkistä tukea kriisien uhreille ja auttavat evakuoinneissa. Ensiapuryhmän ja Vapepan toiminnasta saat lisää tietoa Heikki  Laiholta  (heikki.sprlaiho@gmail.com). 


Kuva: Raija Toivanen

Keräystoimintaan osallistuminen on helppo tapa osallistua Punaisen Ristin toimintaan. Tärkein vuosittainen keräystapahtuma on syyskuussa järjestettävä nälkäpäiväkeräys, johon toivotaan mukaan paljon kerääjiä. Nälkäpäiväkeräyksen tulot käytetään sekä kotimaan onnettomuuksien uhreille että ulkomaan kriisikohteisiin. Tikkurilan osaston kerääjäksi voit tulla suoraan keräyskeskukseen (Tikkuraitti 11 A, 01300 Vantaa), eikä sinun tarvitse ennakkoilmoittautua. Lisätietoja voit kysyä keräystoiminnan johtaja Päivi Saukkoselta sähköpostilla (paivi.sprtikkurila@gmail.com).  

Tikkurilan osaston nuorten toimintaa uudistetaan parhaillaan. Kaikki toiminnasta kiinnostuneet nuoret ovat tervetulleita ideoimaan ja kehittämään uusia toimintamuotoja. Ota yhteyttä Heidi Kokkoseen  (heidi.sprtikkurila@gmail.com). 


https://rednet.punainenristi.fi/Tikkurila

https://www.facebook.com/sprtikkurila



Tervetuloa mukaan toimintaan!